Pizza landet Norge – del 2

Hvilken type restaurant finnes det mest av i Norge? Er det den fine og fasjonable restauranten hvor man må bestille bord for å få plass og man må kle seg etter en viss dresskode for å komme inn? Eller er det kafeteriaen med husmanns kost? Eller kanskje pizza restauranten nede i gata? Eller gatekjøkkenet med to bord og noen få stoler? Har vi nordmenn blitt et fast food elskende folkeslag? Jeg har ingen direkte fasit på mine spørsmål her, men jeg har en følelse at pizza restaurantene kommer meget høyt opp på listen i hvert fall.

Jeg har fortsatt ikke funnet noe svar på alle disse spørsmålene, men jeg var i ferd med å jobbe meg litt gjennom hva pizza som er normalt å kunne kjøpe i Norge.

Favoritt pizza

Favoritt pizza

Alle de store kjedene har sine spesial pizzaer som er full av ingredienser og er et meget stort måltid med såpass mye kjøttvarer. Det blir jo både det ene og det andre før de gir seg noen ganger. Men for en smak det blir da folkens – noen som protesterer på en pizza med alt på?

Jeg må eventuelt beskrive pizzaer fra de firmaene jeg kjenner personlig dersom jeg skal beskrive de enda mer inngående. Og det firmaet jeg kjenner best er Dolly Dimple. I dag er Dolly Dimple i ferd med å forsvinne fra markedet i Norge, men pizzaen skal etter sigende leve videre da de er opp kjøpt av Domino’s Pizza.

Ingen anelse om hvor mange biter med pizza fra Dolly Dimple jeg har spist gjennom årene, men noen har det blitt. Og en av favorittene i det meste av tiden har vært den pizzaen som de døpt til «Sult». Den besto av grunnsatsen med deig, tomatsaus og ost selvfølgelig. Deretter fantes det Dolly sin marinerte biff, pepperoni, løk, champignon, skinke, baconterninger og kjøttdeig. Godt med ost var en selvfølge slik at den strakk seg opp på kanten rundt hele pizzaen. Og denne da servert rykende varm med hvitløksdressing og salsa dressing sammen med en iskald drikke. Da var både dagen og gjerne flere dager reddet smaksmessig. Min absolutte favoritt i pizza verdenen!

Flere gode varianter

Dolly leverer flere gode pizzavarianter så du får ta kontakt med et lokalt sted og sjekke det ut mens de enda har noen får restauranter igjen. Hva Domino’s Pizza beholder i sine menyer og hva de fjerner er for meg foreløpig ukjent. Det skal sjekkes ut om ikke alt for lang tid inn i 2018.

Mange kjeder og restauranter

Det er mange andre kjeder som leverer god pizza også enn bare Dolly Dimple og Domino’s pizza. Pizzabakeren, Peppes Pizza, Domino’s Pizza, Pizza Hut, bare for å nevne noen av de store og kjente. Så har vi alle de lokale restaurantene over hele landet som har ett eller noen få utslagsplasser. De er ikke med i noen kjede men driver godt lokalt alene.

Mange kjeder og restauranter

«Norsk pizza», Italiensk pizza eller amerikansk pizza – det er vel de tre hovedvariantene – hvem er din favoritt?

Comments are closed.