Noen spisesteder på Finnskogen

Jeg synes det er spennende å finne nye steder å utforske, både når det gjelder severdigheter, naturopplevelser og ikke minst matopplevelser. Jeg har en forkjærlighet til de flotte og dype skogene, helt øst på Østlandet. Det er kanskje en del av dere som allerede forstår hvor jeg vil, og det kan ikke være noe annet enn Finnskogen.

Historien og naturen inne på Finnskogen, er noe helt for seg selv. I et land som Norge med mye skog, vil mange si at Finnskogen ikke er noe annet enn de fleste andre skoger – men dette stemmer ikke med slik jeg opplever Finnskogen. Det at den ligger både i Norge og Sverige, gjør jo det hele enda mer spennende. Men la oss se hvilke kulinariske opplevelser, man kan oppleve i de dype skoger øst på skauen.

Cafe Finnskog

Om jeg skal trekke frem kun ett serveringssted, fremfor noen andre – ja da må det nok bli Cafe Finnskog. Stedet ligger vakkert plassert, ved idylliske Vermund sjøen – bare et steinkast fra grensen til Sverige. Om du kommer med bil fra Oslo og Kongsvinger, er det bare å følge skiltingen til Elverum og Flisa. På Flise følger man riksveien østover mot Sverige, da kommer man til Vermund sjøen som også er tydelig skiltet.

Ny tid kombinert med tradisjon og historie

Cafe Finnskog har truffet innertier, i sin stil hvor det gamle og nye er kombinert på en helt perfekt måte. Jeg snakker nå om interiør, og ikke minst det flotte tømrede huset fra 1857.

Menyen er det heller ikke noe å si på, her serveres det alt fra norsk husmannskost – til de mer spesielle og spennende rettene fra den innholdsrike menyen deres.

På sommerstid er det også uteservering, hvor man får anledning til å nyte god mat – kombinert med Finnskogen sin storslåtte natur. Det at man har utsyn over Vermund sjøen, legger slett ikke noen demper på totalopplevelsen.

Finnskogen Turist – og Camping senter

Det mangler ikke på perler å besøke, når man befinner seg på Finnskogen. Men husk at det er lange avstander, og at man derfor må belage seg på en del mil bak rattet. Kart og GPS er nok kjekt å ha, om man ikke er kjent i området fra før.

Finnskogen Turist – og Camping senter som ligger ved den idylliske innsjøen Skasen, er stedet om man ønsker flere opplevelser på ett og samme sted. Det er jo matopplevelsen som står i fokus for oss, men her har du muligheten til også å leie hytter. Stedet er besøkt av både gjennomreisende og langtidsboende.

Menyen på Skasenden Spiseri

Fersk fisk og vilt fra Finnskogen, er noe man ikke får over alt. Men Skasenden Spiseri serverer både fersk og lokal mat, og ikke minst den spesielle retten fra finnetiden; flesk og duppe. Elgkarbonader er også en populær rett, midt i elgens rike på Finnskogen.

Skasenden Spiseri er også egnet for brylluper, dåp og konfirmasjon. Stedet har også tilbud innen vannsport og terrengsykling, bare for å nevne noe.

Jeg synes det er flott å ha slike steder, så man kan få en avveksling til de mer urbane spisestedene i byen. Det at det skapes en helt spesiell atmosfære og idyll, er det i alle fall ikke noen tvil om.

Comments are closed.