Lokale restauranter – lokale retter

Mat er et stort emne både innenlands og internasjonalt. Enten det er Konge og Dronning eller om det er slave og trell som det er snakk om så må alle ha mat før eller siden. Litt feil sammenlikninger her kanskje siden det er restaurantmat det skulle snakkes om, men pyttsann lar det stå til J Forrige artikkel snakket jeg for det meste om mat som man kan bestille på en kafe eller kafeteria. Denne runden kan jeg jo da gå opp til restaurant nivå og litt mer om menyene der. En av de store forskjellene på en kafe og en restaurant er vel måten man bestiller maten på. En kafe serverer som oftest ferdige sammensatte retter, mens på en restaurant bestiller man sin egen kombinasjon.

Lokale restauranter

På de helt lokale restaurantene er det ikke veldig forskjell på maten fra en kafe og til en restaurant. Noe forskjell er det selvfølgelig, men ikke mye. For eksempel som nevnt det at man er selv mer aktivt med å komponere hva som skal være på tallerkenen.

Det som kanskje skjer på enkelte meget lokale restauranter er at de har retten den ene uken, men på grunn av tilgangen på lokale kortreiste varer så har de ikke den samme retten neste uke. Bonden klarte ikke å levere eller det har vært dårlig vær eller hva som helst kan være årsaken til slikt. Men for all del så spiser jeg gjerne en biff med lang reise også jeg. Det finnes mange gode råvarer som har litt fartstid rundt omkring i verden for å si det slik! Kanskje burde vi da snakke litt om den verdensberømte biffen for eksempel

En annen sak jeg lett ser på lokale restauranter som man vanligvis ikke får på litt mer sentrale restauranter er matretter lapskaus, fiskeboller, stekt flesk, koteletter i saus eller pølser og hamburger varianter.

Lokale restauranter

En ting som finnes på begge stedene er forskjellige salater. På kafe og lokalt kanskje ferdig oppsatte salater mens på restaurant kanskje mer buffet varianter.

Norge en pizza nasjon

Jeg vet ikke, men jeg har en følelse av at Norge må være pizza landet nummer to i verden – da kun selvfølgelig etter pizzaens hjemland Italia. Jeg har ingen fasit eller kilde på mine ord her så det er kun min egen private mening. Men vi nordmenn elsker jo i hvert fall pizza. Bare se deg rundt etter pizza sjapper og se i butikkene hva de selger av pizzaer og liknende. Det er mange meter i fryseren hvor det finnes slike varer. Men en nystekt pizza er godt da!

Hva sier du til en nystekt pizza med alt på? Biff, løk, skinke, paprika, sopp og godt med ost. Gylden skorpe og osten spredt helt ut til kanten. Selvfølgelig skal man helst ha servert hvitløks dressing og salsa dressinger til også. Og en ISKALD pils. Da er det ikke mye bedre her i verden enn den pizzaen og pilsen der og da

Slik kan jeg sikkert fortsette å fabulere frem og tilbake over forskjellig mat i hele landet. Vi får se hva jeg gjør videre. Følg med!

Comments are closed.