Kokkene – årsaken til mye god mat

Vi er alle glad i god mat nesten sagt selvfølgelig. Men hvordan oppstår den gode maten? I dag er selvfølgelig massevis skrevet ned og har vært slik gjennom veldig mange år. Og det å lage mat har gått i arv oppgjennom generasjonene. Men for at det skal bli like godt hver eneste gang, og for at ting skal fornyes litt underveis så er det de menneskene som får en spesiell forkjærlighet for å stå ute på kjøkkenene og lage all denne maten som er de som bør æres for mye god mat. Jeg snakker selvfølgelig da om kokkene og alle de som er kyndige på det som skjer ute på et kjøkken. Det er jo flere som kan yrket som ikke selv praktiserer like mye.

Kokkene – årsaken til mye god mat

Kokkene

Kokkene

For deg og meg er det muligens ho mamma som er den aller beste kokken vi kjenner til. Eller kanskje det er konemor eller kjæresten – hva vet jeg. Men noen får denne interessen selv og går både læretid og studietid for å lære seg det edle yrket å bli kokk.

Men det er ikke bare «dans på roser» å være kokk. Jeg kom over en liste med mange ulemper og ting som skjer dersom du dedikerer deg til yrket. Ikke alt like negativt, men det var mange negative ting for deg selv som person. Jeg tenkte å gjengi en del av denne listen slik at du (som ikke er kokk) kan tenke på vedkommende som står der ute på kjøkkenet neste gang du sitter og spiser et nydelig måltid et eller annet sted på kloden!

Her kommer en del av det jeg fant:

 1. Du vil nesten konstant ha brennmerker på hender og armer.
 2. Du vil ofte få problemer med ryggen
 3. Du vil ofte få problemer med dine føtter
 4. Du vil ofte få problemer med dine hender (ref punkt 1)
 5. Du vil ofte skaffe deg selv noen dårlige vaner.
 6. Være i et forhold er ikke alltid like lett da alenetid er veldig normalt for deg
 7. Du vil miste mange sosiale antenner
 8. Du vil sjelden eller aldri møte nye mennesker da ditt sosiale liv blir ikke eksisterende
 9. Din humoristiske sans blir nedgradert i forhold til omverdenen
 10. Du vil ofte banne over ting som du selv ikke legger merke til
 11. Du vil meget sannsynlig aldri få sjansen til å bli berømt.
 12. Du vil aldri bli solbrent eller brun den naturlige veien.
 13. Din mamma vil slutte å koke for deg for hun føler seg flau over sine kunnskaper.
 14. I ditt sosiale liv vil du miste mange venner fordi du alltid prater om mat.

Du vil enten miste mye vekt eller legge på deg mange kilo. Slik kunne jeg ha fortsatt nedover i enda veldig mange punkter til. Men dette er noe av det som du vil få oppleve eller måtte forsake for å bli en god kokk. Til deg som spiser maten igjen – tenk litt på den personen som står bak døren eller veggen der og tilbereder maten til deg neste gang du bestiller et måltid på en kafeteria eller restaurant!

Comments are closed.