Halvfabrikat mat eller matkasser på døren

Har vi virkelig så dårlig tid at vi ikke har tid til å spise lenger? Det er ikke som i «gamle dager» når middagen var da familien samles. Nei nå er det bare å få inn på noe mat og haste videre. Både de gamle og de unge sitter vel knapt stille før de har lagt seg om kvelden om de i det hele tatt har tid til det også. Slike spørsmål kan man stille seg dersom man kikker litt på hvordan verden rundt forandrer seg.

Før i gamle dager sto ho mor hjemme og lagde middagen klar til alle kom hjem og spiste til en fastsatt tid. Gjerne en kort tid etter at han far var ferdig på sin jobb. Var begge foreldrene i jobb så var det middag en liten stund etter at begge var kommet hjem. Middag var det viktigste måltidet sammen med frokosten.

Halvfabrikat

Jeg har ikke noe fasit på hvor mye mat som forbrukes i Norges land som er halvfabrikat eller hvor mye som er ferdig bare til å varmes opp. Men at andelen med slik mat har økt de senere årene er jeg i liten tvil om. Og for ikke å snakke om andelen Take away mat vi drar med oss hjem og serverer familien.

En glimrende business ide er de som har kommet med slike matkasser som leveres hjemme på døren din. Enten om det er mat med tre dager eller en uke i kassen så er dette en god forretningside.

Hva er matkasser?

En kasse med mat levert hjem på døren din er mat som er klargjort for deg og kun trenger kokingen. Det følger med ferdig tilmålt alt på oppskriften og oppskriften følger også med til deg. Dette gjør at du aldri mangler noe for å få den riktige smaken på maten. Når du koker og kokkelerer selv så er det ført gjort å ha glemt noe og man må «jukse» litt for å gjøre maten ferdig til å spises. Men fra de som leverer slike matkasser så har de allerede tilmålt og gjort alt klart for deg både av råvarer og krydderier. Og det beste i mange av disse kassene er at veldig mange av råvarene er kortreist mat – altså levert fra lokale leverandører.

Så fordelene med en slik matkasse hjem er mange dersom man lever i en stresset verden og har liten tid til å lage mat. Både til deg selv og til familien. Du bestiller kasse som passer for deg og dine. En slik matkasse har altså mange fordeler. Du slipper å tenke på å handle inn til middagen, du slipper å spekulere på hva du skal ha til middag, kassene er kostnads effektive da alt er ferdig tilmålt, du unngår å handle unødvendige ting på impuls da du slipper turen i butikken i det hele tatt, minimalt matsvinn, sunt og variert kosthold og du kan til og med lære ting om matlaging du ikke kunne da det følger med oppskrifter som kan følges til punkt og prikke til alle måltidene.

Comments are closed.